top of page

Tombola Europeană UBI4ALL a pornit!

Suma de 800 de Euro - un Venit de Bază NecondiÅ£ionat (UBI) Euro pe lună poate fi câÅŸtigată de cetăţenii Uniunii Europene începând de astăzi, 17 noiembrie 2020. V UBI4ALL este un proiect civil, realizat de cetăţenii europeni, din toate statele membre ale UE, prin care se vor colecta sumele necesare de bani printr-o campanie de crowdfunding, pentru a oferi câÅŸtigătorilor Tombolei un UBI lunar, timp de un an. În această competiÅ£ie pot participa ÅŸi cetăţeni români care au împlinit vârsta de minimum 18 ani ÅŸi care locuiesc în spaÅ£iul UE. Plata se va face timp de un an ÅŸi nu se va supune nici unei alte condiÅ£ii. Înregistrarea este gratuită, însă participanÅ£ii sunt încurajaÅ£i să participe la donaÅ£iile necesare în campania de crowdfunding, dacă pot. Prin campania de crowdfunding asigurăm bugetul necesar plăţilor UBI către câÅŸtigătorii tombolei. Nu apelăm la alÅ£i finanÅ£atori, decât la noi înÅŸine, cetăţenii.

Start (UBI) -RO.jpg

VEZI WEBSITE-UL TOMBOLEI UBI

 

UBI4ALL este un experiment care sprijină PetiÅ£ia Cetăţenilor Europeni pentru UBI, având ca obiectiv realizarea unui UBI permanent, la nivel UE. Experimentul ne va ajuta, prin cazurile concrete de implementare a UBI, să înÅ£elegem mai bine impactul unui Venit de Bază NecondiÅ£ionat în vieÅ£ile oamenilor. De asemenea, urmărim o sensibilizare mai bună a opiniei publice europene cu privire la UBI, prin intensificarea dezbaterilor, a proiectelor de cercetare ÅŸi a analizei în detaliu a diverselor studii de caz, inclusiv în România.

 

AsociaÅ£ia berlineză Mein Grundeinkommen a implementat deja conceptul de UBI în Germania, cu rezultate remarcabile, încă din anul 2014. UBI4ALL acum aduce această miÅŸcare ÅŸi la nivel european. Helwig Fenner, iniÅ£iatorul proiectului UBI4ALL ÅŸi fost anagajat al asociaÅ£iei Mein Grundeinkommen declara, recent: „ Ideea unui Venit de Bază (UBI) nu cunoaÅŸte frontiere naÅ£ionale. A venit timpul să stabizăm conceptul de securizare a standardului minim de viaţă (n.r. de supravieÅ£uire), fără nicio condiÅ£ie, la nivelul politicilor europene”.

 

Motivul principal pentru fondarea proiectului UBI4ALL  este strâns legat de demararea IniÅ£iativei CetăţeneÅŸti Europene pentru UBI – care se va derula timp de un an, între septembrie 2020 ÅŸi septembrie 2021, pe website-ul dedicat, aflat în grija Comisiei Europene. IniÅ£iativa este înregistrată legal. Dacă nu avea bază legală în UE, aceasta nu ar fi fost acceptată de Comisia Europeană. Baza legală a acestei iniÅ£iative cetăţeneÅŸti la nivel UE include Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, Art1: Demnitatea umană.  

 

Până în acest moment, PetiÅ£ia UBI a acumulat aproape 65.000 de semnături, de la începutul acesteia, din septembrie 2020. Din România, s-au adunat online 319 semnături, adică 1,41% din cele minim 23.265 necesare pentru a atinge pragul cerut de legea europeană. În ţări precum Spania ÅŸi Germania, s-a ajuns la aproximativ 30% din prag. Cetăţenii bulgari sunt undeva la peste 16%, demonstrând un mai mare interes pentru succesul acestei iniÅ£iative. Interesant este că în Slovenia, unde există nu doar asociaÅ£ii, ci ÅŸi un partid politic dedicat UBI, s- a ajuns la 91,51%. Implicarea face diferenÅ£a!

 

Dacă doriÅ£i să aflaÅ£i mai multe informaÅ£ii despre UBI, în general, ÅŸi/sau despre Tombola UBI, despre PetiÅ£ia UBI 2020-2021, despre experimentele UBI la nivel mondial, despre activiÅŸti UBI din UE ÅŸi din lume etc, vă rugăm să ne scrieÅ£i la adresa de E-mail ubi.romania@gmail.com ÅŸi să ne urmăriÅ£i pe pagina https://www.facebook.com/UBI.Romania/

 

Pentru a contacta direct iniÅ£iatorii Tombolei UBI (2020-2021) în limba engleza sau germană:  helwig@ubi4all.eu, www.ubi4all.eu, www.facebook.com/ubi4all

 

Brussels, 17 noiembrie 2020
Echipa @UBI.Romania

Capture3.JPG
RO-Human Right.jpg
RO-signed alreay_.jpg

Prof. Guy Standing invitat special la Universitatea din BucureÅŸti, pe 28 aprilie

Membrii ÅŸi susÅ£inătorii UBI România sunt invitaÅ£i în număr mare la primul eveniment UBI din România!

Celebrul Prof. Guy Standing va susÅ£ine o prelegere la Universitatea din BucureÅŸti, pe 28 aprilie 2018, începând cu orele 9h30 AM. Intrarea liberă.
 

Conferinţa va avea loc la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Campusul Panduri, Șoseaua Panduri 90-92, București.

​

Guy Standing este unul dintre cei mai mari susÅ£inători ai UBI pe plan mondial. S- a aflat la originea unuia dintre primele experimente UBI, ( în India) care a generat rezultate neaÅŸteptate, demolând unele preconcepÅ£ii despre Natura Umană ÅŸi complexitatea acesteia, în context economic.

​

Din experimentul indian s-au inspirat ÅŸi alÅ£i cercetători (sociologi, filosofi, asistenÅ£i sociali, economiÅŸti, politicieni, IT-iÅŸti etc.) demarând o serie de experimente UBI în Europa, (Finlanda, Olanda, Catalonia, ScoÅ£ia ÅŸi pe glob (Kenya, Canada, SUA). La ora actuală se pregătesc noi proiecte pilot UBI în Belgia, Brazilia, ÅŸi China. În Germania, Slovenia ÅŸi alte ţări au fost înscrise partide UBI care vor participa la alegeri.

Platformele UBI România ÅŸi Diaspora Progresistă – Romanian Open Society Abroad (DP-ROSA) fac un apel, cu această ocazie, la toate universităţile din România precum ÅŸi la autorităţile publice relevante pentru a  demara o serie de dezbateri publice ÅŸi proiecte pilot UBI în România! Acestea pot porni de la bunele practici deja dezvoltate de echipele arătate mai sus, adaptate la sistemul ţării noastre ÅŸi diversificate printr-o serie de parteneriate publice, dar si public-privat, cu cooperarea universităţilor, ministerelor, agenÅ£iei naÅ£ionale de finanÅ£are a cercetării, companiilor ÅŸi firmelor private doritoare să semneze un „charter of social responsibility” (sau chiar UBI Charter) în schimbul unor posibile facilităţi fiscale pentru câÅ£iva ani, ÅŸi ONG-urilor româneÅŸti din Å£ară ÅŸi din străinătate.

Detalii organizatorice

Campusul Panduri are două intrări: una din Åžos. Panduri 90-92 (în renovare) ÅŸi cealaltă din Str. Ana Davila 28 (pe care o recomandăm). Cu transportul în comun, se poate ajunge la conferinţă cu autobuzele 126, 137, 138, 168,  268, 368 cu oprire la staÅ£ia 'Soseaua Panduri' apoi folositi această hartă. Cu taxiul, indicaÅ£i ‘Strada Ana Davila 28’.

​

La intrarea din Str. Ana Davila 28 veÅ£i vedea doar „Facultatea de Psihologie ÅŸi ÅžtiinÅ£e ale EducaÅ£iei” (deoarece aceasta a fost prima facultate construită în acest campus) dar acest lucru nu trebuie să genereze confuzie. Cladirea Facultăţii de Sociologie, care este de fapt locul conferinÅ£ei, se află în aceeaÅŸi curte, unde veÅ£i mai găsi, de asemenea, o biserică ÅŸi o casă de oaspeÅ£i 'Gaudeamus' a universităţii.

Mai multe informaţii aici:
http://old.unibuc.ro/~conference/futureofwork/#about

​

​

Brussels, 22 aprilie 2018

​

bottom of page